8 istabas augi, kas nav toksiski suņiem un kaķiem

Lai gan telpaugi var piešķirt telpai sulīgumu un krāsu, daudzas sugas var būt toksiskas mājdzīvniekiem, kuri var nolemt apēst vienu vai divas lapas. Par laimi, ir vairāki suņiem un kaķiem droši augi, kas var padarīt jūsu māju skaistāku, neapdraudot mājas mīluļus. Šīs 8 sugas ir tehniski drošas kaķiem un suņiem, taču vislabāk ir novērst kārdinājumu un novietot visus telpaugus dzīvniekiem nepieejamā vietā.

Ja jūsu mājdzīvnieks kādreiz apgrauž kādu augu, pat tādu, kas, visticamāk, neizraisīs veselības problēmas, uzmanīgi novērojiet, vai neparādās nevēlamas reakcijas pazīmes. Tas, ka augs nav toksisks, nenozīmē, ka auga apēšana var neizraisīt mājas mīlulim vēdersāpes.

1.Āfrikas vijolīte

Vai vēlaties istabas augus, kas ir droši suņiem un kaķiem un rada krāšņus ziedus? Meklējiet Āfrikas vijolītes. Tās ir pieejamas dažādas nokrāsās, tām nav nepieciešama liela apkope, un tās plaukst pat bez spilgtas gaismas. Saglabājiet augsni mēreni mitru un laistiet Āfrikas vijolītes, ļaujot tām uzsūkt mitrumu caur podiņa drenāžas caurumu, lai nesabojātu lapas un ziedlapiņas.

2.Tilandsijas

Tilandsijas šķirnes ir mājdzīvniekiem draudzīgi telpaugi, kuriem nav nepieciešama apkope. Tie tikai reiz nedēļā jāaplaista. Tomēr gan kaķiem, gan suņiem šķitīs, ka zālei līdzīgās lapas var košļāt, tāpēc turiet augu nepieejamā vietā.

3.Pilea

Šis ir netoksisks augs suņiem un kaķiem. Tas labi aug vidējā vai vājā apgaismojumā, un ūdens nepieciešams tikai tad, kad augsnes augšējā daļa ir sausa. Tā kā tas pacieš vāju apgaismojumu, varat to audzēt gandrīz visur, kur jūsu pūkaini draugi to neaizsniedz.

4.Ziemassvētku kaktuss

Atšķirībā no sava bīstamā svētku līdzinieka amariļa, Ziemassvētku kaktusi ir netoksiski augi, kas droši ziņkārīgajiem kaķiem un suņiem. Protams, joprojām nevajadzētu ļaut saviem mīluļiem to košļāt (Ziemassvētku kaktusi, ja tos ēd, var izraisīt zarnu diskomfortu), taču kopumā tā ir drošāka izvēle nekā daudzi citi svētku augi. Ziemassvētku kaktusus aug ar regulāru laistīšanu un spilgtu, netiešu gaismu.

5.Papardes

Papardes ir drošas mājdzīvniekiem. Lai gan to izmērs var atšķirties, lielākajai daļai paparžu ir līdzīgas vajadzības: tām patīk netieša gaisma, vienmērīgi mitra augsne un augsts mitruma daudzums.

6.Palmas

Mājdzīvnieku īpašnieki, kas vēlas nelielu koku iekštelpās, var izvēlēties palmu. Šis netoksiskais suņiem un kaķiem paredzētais augs neprasa kopšanu un ir laba izvēle puķkopjiem- iesācējiem. Vislabāk palmas aug spilgtā, netiešā gaismā, bet pacieš arī vāju apgaismojumu. Laistiet, kad augsnes augšējā virsma ir sausa.

Lasi arī: Kā iztīrīt asins traipus no apģērba

7.Sukulenti

Daudzi no populārākajiem sukulentiem ir droši mājdzīvniekiem. Tiesa, vienmēr labāk izpētīt katru augu atsevišķi, jo ir izņēmumi. Piemēram, nefrīts, lai gan tas ir līdzīgs citiem sukulentiem, ir bīstams mājdzīvniekiem. Sukulenti labi aug spilgtā apgaismojumā, un laistīšana ir nepieciešama tikai ik pēc dažām nedēļām.

8.Baziliks, salvija un timiāns

Garšaugu dārzi iekštelpās ir vienkāršs veids, kā pievienot svaigu garšu mājās gatavotām maltītēm. Bet ne visi augi ir vienādi, kad runa ir par mājdzīvnieku drošību. Piemēram, lavanda un oregano, ir aizliegti, bet baziliks, salvija un timiāns ir mājdzīvniekiem draudzīgi telpaugi. Novietojiet garšaugus uz saulaina loga, kas katru dienu saņem vismaz četras vai piecas stundas tiešas saules gaismas, un laistiet, kad augsnes augšējā daļa ir sausa.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment